21.12.2014

Joulupuu on rakennettu!


Joulun on jo melkein täällä  ja olen melko varma, että olen nähnyt tänään useammankin tontun pihallamme. Osa niistä vältteli katsekontaktia kun taas osa näytti suorastaan hilpeiltä päästyään kameran eteen. 

Haimme eilen isäni kanssa joulukuusen. Olemme hakeneet sen aina isovanhempien metsästä tai pihalta, johon vaarini on istuttanut kuusia rivistöihin kasvamaan juuri jouluja varten. Jotenkin se oli tänä vuonna pienempi kuin ennen, mutta hei onpa vähemmän koristeltavaa! 

Otimme pikkusiskoni vastaan tämän suuren taiteellisen vastuun ja ilmoitimme tyynesti äidille, että me selviäisimme ja lopputulos tulisi varmasti mielyttämään myös häntä. Isälle vakuutimme ettemme rikkoisi terassia tai kuusen valoja aivan kokonaan.

Meillä tuli Nooran kanssa myös ihan mahtava idea siitä, kuinka voitaisiin ilahduttaa sitten ainakin jouluaattona taloyhtiön pienempiä asukkeja. Vaarini rakenteli muutamia vuosia sitten erikokoisia puisia tonttu-ukkoja ja -akkoja puupölleistä ja pienemmistä palasista ja niitä on meidänkin joulukoriste- kokoelmaan kertynyt  muovikassillinen. Isoimmat noin 60cm korkeita ja pienimmät peukalon mittaisia tappeja. 
Ajateltiin sitten, että ripoteltaisiin niitä sitten ympäri taloyhtiön leikkipihaa ja kukkapenkkeihin, erilaisiin koloihin ja aidan rakoihin. Osan laitoimme jo oman pihamme aidassa roikkuvaan kukkalaatikkoon hymyilevään naapureille. 
Pari tuntia me siinä sitten hääräiltiin  kuusen parissa ja leikkien noilla puisilla tontuilla. Aurinkokin alkoi laskea, kun iskimme töpselin seinään ja valot syttyivät hieman arastellen pitkän tauon jälkeen. Ja itse kuusi. Omasta mielestäni miltei täydellinen, tai no on se täydellinen. Muutenkin tuo meidän lasitettu terassi joka muutama vuosi sitten rakennutettiin on ihan mahtava paikka. Talvisin laittaa lämmityksen päälle ja piiloutuu peiton alle piiloon, kesäisin avaa ovet auki ja laittaa riippukeinun riippumaan katosta ja alkaa nauttimaan kesäpäivästä kavereiden kanssa!

Kolme yötä enään jouluunkin on aikaa! Pitäisi vielä joululahjat ja -kortit valmistaa.....
Onpahan siis jotain tekemistä ennen aattoa :)
-Sampo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti