30.5.2014

London of China (9.päivä)

Hotellin lakanat, aah, sen sängyn jälkeen missä nukuin Pekingissä oli tämä yhtä unelmaa. Aamu valkeni pilvisenä, mutta ilma oli kirkas ja aurinkokin aina silloin tällöin näyttäytyi pilvien lomasta. Päivän ohjelmana oli tutustuminen Shnaghain nähtävyyksiin ja ylipäänsä kaupunkiin. 

Shanghain joenranta kaduilla näkyy hyvin vahvasti sen kuuluminen Isolle-Britannialle Oopiumsodan aikaan 1900-luvulla. Kuin kävelisi Lontoossa. Kävimme vanhassa pankissa ja  hienossa hotellissa jossa myös F1-kuljettajat asuivat sen viikonlopun ajan, koska F1-sirkus oli saapunut Shaghaihin. Pysähdyimme näköala paikalle ottamaan valokuvia itsestämme ja joen toisella puolella näkyvistä korkeista tornitaloista, jotka ovat nousseet siihen viimeisen 40 vuoden aikana.Yllä olevassa kuvassa osa taloista katoaa pilviin ja yksi niistä- Shangain Maailmankaupankeskus- Kiinan korkein rakennus oli seuraava kohteemme. 474 metriä korkea lasipeitteinen torni, jonka huipulle matkasimme parilla hissillä. Ylhäällä näkymä oli sanoin kuvailematon, en ollut koskaan käynyt noin korkeassa rakennuksessa, eikä maisemissakaan ollut valittamista. Vietimme maisema tasanteella jonkun aikaa kameroiden räpsyessä ja innostuksen kiekaisujen lennellessä ilmaan.
Iltapäivällä kävimme taas marketissa, jossa tinkiminen oli kaikki kaikessa. Tällä kertaa marketissa enemmän kiinnostusta herätti sen ulkonäkö. Se oli yksi niistä harvoista rakennuksista mitä koko matkalla näimme, mitkä vielä näyttivät kiinalaisilta kattojensa ansiosta. Joissain hotelleissa oli tuota samaa tyyliä, mutta seinät olivatkin sitten lasia tai muuta vastaavaa.

Mukaan tarttui kuitenkin jotain suurta ja arvokasta mitä en olisi uskonut löytäväni Shanghaista tai ylipäätään Kiinasta. #8 Teemu Selänteen pelipaita joka maksoi lopulta vähän yli 10€(120yuania). Koska laukkuni olivat aivan täynnä, enkä niitä enää jaksanut availla, astelin ylpeänä Suomeen asti tuo paita päälläni!

Illalla meillä oli taas vapaa-aikaa ja menimme muutaman seuralaisen kanssa ravintolaan syömään ja tulimme takaisin hotellille muiden kanssa vielä viettämään aikaa. Laukut kuntoon ja nukkumaan! Aamulla se kaikki loppuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti